Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Alice Bah Kuhnke har entledigats, kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Alice Bah Kuhnke och Ann Linde besöker Vilnius och Baltic Pride

Publicerad

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke och EU- och handelsministern Ann Linde besöker Vilnius den 17-18 juni för att bland annat delta i Baltic Pride.

– I ljuset av de fruktansvärda massmorden i Orlando är det viktigare än någonsin att visa stöd för hbtq-personers självklara rättigheter. Din rätt att vara den du är måste alltid försvaras – i Stockholm, i Orlando och i Vilnius, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

– Efter det avskyvärda attentatet i Orlando är regeringens arbete mot hatbrott både i Sverige och globalt är viktigare än någonsin. Vi arbetar genom FN, EU och vårt bilaterala utvecklingssamarbete för att stärka HBTQ-personers rättigheter globalt, och vi har startat ett stort nationellt arbete mot våldsbejakande extremism, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

I samband med besöket i Vilnius kommer Alice Bah Kuhnke att träffa Litauens vice kulturminister, Arnas Neverauskas. Hon kommer även att träffa Litauens utrikesminister Linas Linkevičius, Algirdas Šešelgis, vice social- och arbetsmarknadsminister, samt Agneta Lobačevskyte, ombudsman för likabehandling. Dessutom kommer Alice Bah Kuhnke att träffa representanter för civila samhället och lokala aktivister som arbetar för hbtq-personers rättigheter. Hon kommer också att tala vid Baltic Prides konferens om mänskliga rättigheter och delta i Prideparaden.

EU- och handelsministern kommer bland annat att träffa sin kollega vice utrikesminister Raimundas Karoblis för ett samtal om handelspolitik och aktuella EU-frågor. Hon har även ett möte med socialdemokratiska parlamentsledamöter. Ann Linde kommer att delta i Prideparaden och hålla tal efteråt tillsammans med Alice Bah Kuhnke.

I samband med Baltic Pride har Sverige tillsammans med 22 andra länder ställt sig bakom ett gemensamt uttalande (se länk).

Kontakt

Felix König
Politiskt sakkunnig hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00
Louise Wileen Bjarke
Stabschef hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon 08-405 53 61
Mobil 073-0627877
e-post till Louise Wileen Bjarke