Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-

Anna Johansson och Ibrahim Baylan inviger världens första elväg för lastbilar

Publicerad

På onsdag den 22 juni befinner sig infrastrukturminister Anna Johansson och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i Sandviken där de tillsammans ska inviga världens första elektrifierade väg för lastbilar, Elväg E16.

El-väg E16 byggs väster om Sandviken och är en demonstrationssträcka för att testa tekniken och för att undersöka framtida möjligheter att ersätta delar av den tunga fordonstrafiken med klimatvänliga alternativ. Region Gävleborg ansvarar för projektet som finansieras bland annat av Vinnova, Energimyndigheten, Trafikverket, Siemens, och Scania.

Utöver att inviga elvägsprojektet kommer Anna Johansson och Ibrahim Baylan även att delta i en paneldiskussion tillsammans med bland andra generaldirektörerna för Trafikverket och Energimyndigheten om framtidens klimatvänliga transportlösningar.

Program:

Dag: Onsdag den 22 juni
Plats: Sandbacka park, Spångvägen 10, Sandviken

Kl. 13.45 Paneldiskussion
Kl. 15.00 Invigning av elvägen

Presskontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Gunilla Hjalmarson
Pressekreterare hos energiminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00