Regeringen öppnar Instagram-konto för att nå nya målgrupper

Publicerad

Regeringen öppnar nu ett Instagram-konto under namnet @sverigesregering. Syftet är att nå ut med regeringens politik till en bredare målgrupp, bland annat till tonåringar och unga vuxna för att öka deras intresse för politik.

– De första bilderna vi publicerade var från veckans regeringssammanträde. Vi vill ge en känsla av att man är med bakom kulisserna i regeringens arbete, säger Odd Guteland, presschef Statsrådsberedningen.

Regeringens gemensamma Instagram-konto är en ny och kompletterande kanal till Regeringskansliets befintliga kommunikationskanaler. Flera statsråd finns redan på Instagram och många departement använder sig av olika sociala kanaler.

Kontot kommer att spegla regeringens politik och hanteras av Regeringskansliets kommunikationsenhet.

– Det nya kontot @sverigesregering ska skildra politikens vardag och alla statsråds verksamhet, säger Eva Corp, Regeringskansliets kommunikationschef.

Presskontakt