Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven besöker Jordanien

Publicerad

Söndagen den 14 augusti reser statsminister Stefan Löfven till Jordanien för samtal om flyktingsituationen och andra aktuella frågor i regionen.

Statsministern kommer under måndagen den 15 augusti ha överläggningar med Jordaniens premiärminister Hani Mulki, besöka flyktingläger tillsammans med ansvariga FN-organisationer, samt delta i ett seminarium om jobbskapande för unga.

Jordanien är ett av de länder i världen som tagit emot flest flyktingar från Syrien. Sverige driver på för ökade ansträngningar för att skapa jobb för dessa flyktingar i grannländerna såsom Jordanien och för att göra det möjligt för barn på flykt att gå i skola. Sveriges engagemang för Syrienkrisen är stort och omfattar bland annat ett finansiellt stöd till regionen om 1,7 miljarder kronor över fem år samt hittills 2,2 miljarder kronor i humanitärt bistånd.

Föranmälan krävs via e-post till pressekreterare Erik Nises senast måndagen den 8 augusti. För mer information om programmet, samt frågor om visering och logistik, kontakta Erik Nises.

Kontakt

Erik Nises
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00