Statsministern möter förbundskansler Angela Merkel

På inbjudan av förbundskansler Angela Merkel besöker statsminister Stefan Löfven Berlin den 26 augusti. De två regeringscheferna kommer, tillsammans med Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, Finlands statsminister Juha Sipilä och Nederländernas premiärminister Mark Rutte, att diskutera EU:s framtid och utmaningar i spåren efter den brittiska folkomröstningen inför det informella Europeiska rådet i september i Bratislava.

Inför mötet hos Angela Merkel säger statsminister Stefan Löfven:

- Vi ledare inom EU måste kunna visa att vårt samarbete klarar av att hantera de gemensamma utmaningar vi har på det sätt människor förväntar sig. Vi måste bekämpa arbetslösheten – särskilt bland unga - skapa fler jobb och ha ordning och reda på den europeiska arbetsmarknaden. Vi måste föra en ambitiös klimat- och miljöpolitik, och alla EU-länder måste ta ansvar för de flyktingar som flyr till Europa.

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-551 41 16
e-post till Ingela Nilsson
Carl Michael Gräns
Pressråd på svenska ambassaden i Berlin
Telefon +49 30 50 50 60
Mobil +49 152 28 81 91 31
e-post till Carl Michael Gräns