Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Svensk design är viktig export för Sverige

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde deltar på öppningen av årets modevecka i Stockholm, Berns Salonger, måndag 29 augusti kl. 11.00. Borås Textilhögskolas avgångselever visar sina examenskollektioner i samband med öppningen.

Handelsministerns statssekreterare Oscar Stenström deltar i ett rundabordssamtal under modeveckan där han kommer att diskutera vad som sker när unika kreativa näringar möts. Stenström kommer även att hålla ett kortare anförande om vikten av kulturella och kreativa näringar kopplat till regeringens exportstrategi och satsningen Team Sweden.

Fashion week Stockholm pågår mellan den 29 och 31 augusti. Under veckan visar svenska modeskapare sina kollektioner för våren 2017.

- Det finns idag ett väldigt stort intresse för svenskt mode i världen. Många svenska varumärken ligger i framkant ur ett globalt hållbarhetsperspektiv och modeindustrin hade under 2014 den snabbast växande exporttillväxten. Smart mode håller länge och där ligger Sverige i framkant, säger Ann Linde, handelsminister.

Måndag 29 augusti, Berns Salonger

09.00 Anförande statssekreterare Oscar Stenström

09.20 Oscar Stenström deltar i rundabordssamtal

11.00 Ann Linde deltar på öppnandet av Fashion week Stockholm

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00