Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Bangladeshs utrikesminister Abul Hassan Mahmood Ali besöker Sverige

Publicerad

8-9 september besöker Bangladeshs utrikesminister Sverige, på Margot Wallströms inbjudan. Under besöket träffar utrikesminister Abul Hassan Mahmood Ali utrikesminister Margot Wallström, ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin och EU- och handelsminister Ann Linde.

Sverige och Bangladesh har samarbetat mot fattigdom och för mänskliga rättigheter under fyrtiofem år. De senaste åren har Bangladesh blivit ett viktigt produktionsland för kläder och en nära samarbetspartner till Sverige i globala frågor som klimat och migration.

Under Alis besök kommer utvecklings- och handelsfrågor att diskuteras, liksom FN-samarbete, mänskliga rättigheter och kampen mot terrorismen. Hållbarhet, miljö och socialt ansvar är viktiga frågor för såväl företag och konsumenter som den svenska regeringen. Även Global Deal – statsministerns initiativ för globalt samarbete på arbetsmarknaden för bättre arbetsvillkor – står också på dagordningen.

Under sitt besök i Sverige kommer Abul Hassan Mahmood Ali också att träffa svenska företag med verksamhet i eller intresse för Bangladesh och besöka Stockholms stad för samtal om miljövårdsfrågor.

Presskontakt

Annika Flensburg
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00