Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

EU- och handelsminister Ann Linde leder Team Sweden-resa med företagsdelegation till Indonesien och Vietnam för att främja svensk export

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde besöker Indonesien och Vietnam den 2-6 oktober med en företagsdelegation för samtal med regeringsrepresentanter och företrädare för näringslivet. Ann Linde kommer bl.a. att visa hur svenska världsledande systemlösningar inom infrastruktur, hållbarhet och innovation kan bidra till att möta efterfrågan på långsiktiga och smarta investeringar på två av Asiens snabbast växande tillväxtmarknader. Resorna är ett led i genomförandet av regeringens exportstrategi.

- Jag ser stora möjligheter att fördjupa våra handelsrelationer med Indonesien och Vietnam genom att främja svenska lösningar och öka svensk närvaro på dessa tillväxtmarknader. Jag hoppas kunna bidra till att öppna dörrar för ökad svensk export och uppmuntra till nya kontaktytor, säger Ann Linde.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00

Fakta om Team Sweden

Team Sweden är ett paraply av myndigheter, verk och bolag som alla jobbar för att främja svensk export i utlandet. Lokala Team Sweden leds av Sveriges ambassader runt om i världen med deltagande av de svenska främjandeorganisationer som finns på plats i respektive land.