Sven-Erik Bucht på främjarresa till Kazakstan

På måndag den 3 oktober reser landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till Kazakstans huvudstad Astana för det första officiella besöket från Sverige på 10 år. Sven-Erik Bucht tar på den handelsfrämjande resan med sig en stor delegation bestående av svenska företag inom jordbrukssektorn.

Kazakstan är ett av länderna som regeringen har pekat ut inom ramen för exportstrategin och där det finns goda möjligheter för svenska företag att etablera sig. Landet består till 75 % av odlingsbar yta samtidigt som endast 25 % används. Landets jordbrukssektor är också i behov av modernisering.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer under resan att träffa den kazakiske jordbruksministern och medverka under möten mellan svenska företag och den kazakiska regeringen och framstående företag i landet.

Den svenska delegationen består, utöver landsbygdsministern, bland andra av Business Sweden, Alfa Laval, DeLaval, Tetra Pak och innovativa startup-företag.

Kontakt

Gösta Brunnander
T.f. pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (t.o.m. 2 oktober)
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-544 28 66
e-post till Gösta Brunnander
Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng