Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Göran Enander blir ny landshövding i Uppsala län

Publicerad

Regeringen har idag utsett Göran Enander till ny landshövding i Uppsala län. Göran Enander anställs som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Uppsala län fr.o.m. den 1 november 2016 t.o.m. den 31 december 2018.

- Göran Enander har stor erfarenhet från länsstyrelsevärlden och mångårig erfarenhet av svensk förvaltning. Det är en tillgång som kommer att bli värdefull för Uppsala län och därför blev jag glad när Göran Enander tackade ja till att bli landshövding, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Göran Enander är född 1955 och kommer närmast från posten som länsöverdirektör på länsstyrelsen i Skåne. Enander har tidigare varit statssekreterare på Miljö- och energidepartementet och innan dess förvaltningschef på Vetenskapsrådet. Han har även varit generaldirektör för Skogsstyrelsen under perioden 2003-2008. Enander har också haft flera utredningsuppdrag och bland annat var han ansvarig för den tidigare Havsmiljöutredningen 2006-2008.

- Jag ser verkligen fram mot att komma till ett dynamiskt län som Uppsala. Jag ser stora möjligheter men också utmaningar inom miljö och samhällsplanering. För mig är det viktigt med samverkan framöver inom länet och med omgivande län. Jag hoppas kunna bidra med min långa erfarenhet inom förvaltning och arbete med många viktiga samhällsfrågor, säger Göran Enander

För att komma i kontakt med Göran Enander vänligen ring 070-553 83 85. Förkontakt med civilminister Ardalan Shekarabi vänligen kontakta pressekreterare Peter Skeppström på 072-556 06 40

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.