Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern inviger ny ambassad i Tunisien

Publicerad

Den 25-26 oktober besöker utrikesminister Margot Wallström Tunisien för att inviga Sveriges nyöppnade ambassad i Tunis. Under besöket kommer utrikesministern att träffa Tunisiens president Beji Caid Essebsi och utrikesminister Khemaies Jhinaoui, samt företrädare för det civila samhället och näringslivet. Den nyöppnade ambassaden kommer även att vara ackrediterad till Libyen, varför utrikesministern också ska träffa libyska representanter.

Sveriges bilaterala relation till Tunisien har stärkts sedan Tunisiens president Beji Caid Essebsi avlade statsbesök i Sverige i november 2015 och regeringens beslut att återöppna ambassaden i Tunis. Inom ramen för det samförståndsavtal som undertecknades under statsbesöket kommer utrikesministern under sitt besök att diskutera bilateralt samarbete inom politiska, utvecklings- och handelsfrågor. Ett syfte med besöket är att visa Sveriges stöd för den demokratiska väg som landet har valt och att stödja den fortsatta demokratiska processen och de breda utmaningar som kvarstår.

Presskontakt