Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Ekström reser till Bryssel och Haag

På måndag 21 november reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Bryssel för att delta i EU:s ministerråd för utbildning- och ungdomsfrågor. På tisdagen träffar Anna Ekström bland annat Nederländernas utbildningsminister Jet Bussemaker i Haag.

På agendan vid måndagens ministermöte i Bryssel står bland annat frågor om kompetensgaranti, att främja och upptäcka ungas potential samt förebyggande av radikalisering som leder till våldsam extremism. Tisdagen innefattar bland annat ett bilateralt möte med Nederländernas utbildningsminister Jet Bussemaker i Haag och ett studiebesök vid Da Vinci College i Leiden där gymnasie- och kunskapslyftsministern samtalar med elever och lärare om ett integrationsprojekt.

Kontakt

Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00