Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Mikael Damberg öppnar Sveriges ambassad i Filippinerna

Publicerad

Den 7 november öppnade närings- och innovationsminister Mikael Damberg Sveriges ambassad i Filippinerna. Mikael Damberg har rest till Filippinerna tillsammans med en stor Team Sweden-delegation, där ett 70-tal företag, organisationer och myndigheter är representerade. Även LO deltar i Team Sweden-delegationen.

- Sverige har beskickningar i 93 länder. Filippinerna är med sina 100 miljoner invånare det största landet där Sverige länge saknat en ambassad. Vår närvaro ger möjlighet att bredda våra relationer med hela samhället. Filippinerna är dessutom en mycket intressant exportmarknad med en genomsnittlig ekonomisk tillväxt om 6-7 procent, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Sveriges ambassad i Filippinerna stängdes ner år 2008 men öppnas nu åter.

- Jag ser stora möjligheter att fördjupa våra handelsrelationer med Filippinerna genom att främja svenska lösningar och nu med en starkare svensk närvaro på plats. Jag tror att en svensk ambassad i Manila hjälper till att öppna dörrar för ökad svensk export och uppmuntra till nya kontaktytor, säger Mikael Damberg.

Mikael Damberg träffar Filippinernas transportminister Arthur Tugade samt handels- och industriminister Ramon M. Lopez tillsammans med företrädare från svenskt näringsliv för att samtala om Filippinernas planer för ökad handel samt investeringar i industri- och infrastruktursektorn.

Mikael Damberg träffar också företrädare för en människorättsorganisation och företrädare för oppositionen.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00