Morgan Johansson till Helsingfors för samtal om vidarebosättning

I dag, torsdagen den 10 november, besöker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Helsingfors för att delta i ett rundabordsamtal om vidarebosättning av flyktingar arrangerat av Europeiska kommissionens representation i Finland och Finlands inrikesministerium.

Morgan Johansson kommer att hålla ett anförande samt delta i ett rundabordssamtal om vidarebosättning som ett sätt att hantera flyktingkrisen. Samtalet kommer att fokusera på hur EU och EU:s medlemsstater skulle kunna främja vidarebosättning i dess olika former. Vid samtalet deltar Frans Timmermans, Europeiska kommissionens första vice ordförande, Paula Risikko, Finlands inrikesminister samt Jaakko Niinistö, Vandas biträdande stadsdirektör.

Kontakt

Adriana Haxhimustafa
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00