Anders Ygeman har entledigats, Inrikesminister

-

Ygeman inviger världsunikt svensk-norskt kommunikationssamarbete

Onsdagen den 16 november inviger inrikesminister Anders Ygeman sammankopplingen av de svenska och norska kommunikationssystemen Rakel och Nødnett. Sammankopplingen innebär att Sverige och Norge blir först i världen att koppla samman sina nationella radiokommunikationssystem.

– Det här är ett viktigt led i att stärka vår förmåga att samverka över gränserna. Smidigare kommunikation kommer att underlätta räddningsinsatser, stärka vår förmåga att förebygga brott och att hantera olyckor och kriser, säger inrikesminister Anders Ygeman.

Datum och plats: onsdagen den 16 november vid Teveltunet fjellstue, Meråker, i Norge

Kontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman
Telefon (växel) 08-405 10 00