Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Ylva Johansson besöker Chile

Publicerad

Den 21–25 november besöker arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson Chile tillsammans med representanter från fack och arbetsgivare i Sverige. Resan är en uppföljning av President Michelle Bachelets statsbesök i Sverige tidigare i år och huvudsyftet är ett erfarenhetsutbyte kring arbetsmarknadsfrågor och den svenska modellen.

I Chile kommer Ylva Johansson att göra flera verksamhetsbesök, bland annat i koppargruvan Chuquicamata och på rymdobservatoriet Alma i San Pedro. Ylva Johansson kommer även att träffa den ideella organisationen Fundación Sol som bedriver forskning om arbetslivet i Chile samt CPC - Confederación de la Producción y del Comerico, en paraplyorganisation för det chilenska näringslivet.

Den 24 november kommer Ylva Johansson tillsammans med arbetsmarknadens parter att tala om den svenska arbetsmarknadsmodellen vid ett seminarium om arbetsmarknadsfrågor som arrangeras i samarbete med Chile. Arbetsmarknads- och etableringsministern kommer även att ha möten med President Michelle Bachelet och andra representanter från den chilenska regeringen.

För intervjuförfrågningar och mer detaljerad information om resan, kontakta pressekreterare Natalie Sial.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00