Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ardalan Shekarabi håller Upphandlingspolitisk forum om innovation och hållbarhet

Publicerad

Torsdagen den 15 december bjuder civilminister Ardalan Shekarabi in till Upphandlingspolitiskt forum. Temat för dagen är innovation för hållbar upphandling. Deltar gör bland annat representanter för statliga myndigheter, kommuner, företag och ideella organisationer.

Förändringar i vår omvärld inom exempelvis klimat, miljö, demografisk utveckling och migrationsströmmar ställer stora krav på den offentliga sektorns funktion och samhället i stort. Samtidigt finns det en stor potential i att använda upphandling som ett verktyg för att möta dessa utmaningar.

Under det Upphandlingspolitiska forumet kommer man bland annat diskutera metoder för så kallad innovationsupphandling. Det handlar till exempel om förkommersiell upphandling och innovationspartnerskap som stimulerar utvecklingen av innovativa lösningar och därmed bidrar till Sveriges genomförande av målet om långsiktig hållbar ekonomisk social och miljömässig utveckling i FN:s Agenda 2030.

Media är välkomna att delta!

Tid: Torsdagen den 15 december klockan 13.00-14.30 med fikapaus.
Plats: Finansdepartementet, Jakobsgatan 24

 

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00