Innehållet publicerades under perioden

-

Företagande ska bli enklare genom nationella digitala lösningar

I dag beslutade regeringen att avsätta fem miljoner kronor till Sveriges kommuner och landsting, SKL för överenskommelsen med regeringen om enklare företagande med hjälp av nya nationella digitala lösningar.

I februari 2016 slöt regeringen en överenskommelse med SKL om att samarbeta för att göra det enklare för i första hand restaurangföretag att interagera med kommun och landsting.

Genom nya nationella digitala lösningar kan kommuner korta ned sina handläggningstider och erbjuda regeltunga branscher, så som restaurangbranschen, förenklad service och enklare kontakt med myndigheter.

- Det finns en stor tillväxtpotential inom restaurangbranschen och genom att erbjuda digital information, guidning och tjänster som utgår från företagens behov och förutsättningar ska det bli lättare att driva restaurangföretag, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Med dagens regeringsbeslut får SKL rekvirera fem miljoner kronor i medel för genomförandet av överenskommelsen.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00