Innehållet publicerades under perioden

-

Ny generaldirektör på Svenska kraftnät

Regeringen har idag beslutat att utse Ulla Sandborgh till ny generaldirektör på Svenska kraftnät. Ulla Sandborgh är idag avdelningschef för Marknad- och systemutveckling på Svenska kraftnät och tillträder sin tjänst som generaldirektör 1 mars.

– Ulla Sandborghs gedigna erfarenhet av energibranschen och marknadsfrågor gör att jag är övertygad om att hon kommer att göra ett bra jobb med att fortsätta leda Svenska kraftnät genom energiomställningen. Jag ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger Ibrahim Baylan, samordnings-och energiminister.

Kontakt

Gunilla Hjalmarson
Pressekreterare hos samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-545 70 79
e-post till Gunilla Hjalmarson, via registrator

Svenska kraftnät

Svenska kraftnäts uppgift är att förvalta Sveriges stamnät för elkraft. Svenska kraftnät har också systemansvaret för den svenska elförsörjningen, ett ansvar som innebär att se till att elsystemet kortsiktigt är i balans och att dess anläggningar samverkar driftsäkert.