Innehållet publicerades under perioden

-

Teknik för unga och kompetensförsörjning när statsministern besöker Västmanland

Publicerad · Uppdaterad

Onsdag den 7 december besöker statsminister Stefan Löfven Västmanland tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström. Temat för besöket är industrins behov av kompetensförsörjning i hela landet och hur Sverige får fler unga att intressera sig för teknik, såväl i som utanför skolan.

Anmälan och presslegitimation krävs.

Program:

Verksamhetsbesök på Volvo Powertrain

Tid: 09.30
Plats: Ullvileden 7, Köping

Stefan Löfven och Anna Ekström träffar representanter från Volvo och elever i Volvosteget för att diskutera kompetensförsörjning. Volvosteget är en betald yrkesutbildning där Volvo låter personer mellan 18-22, som gått ut gymnasiet, lära sig jobbet på arbetsplatsen. Media är välkomna att vara med under besöket, men endast för att fotografera.

Besök på utvecklingscentret Expectrum

Tid: 13.45
Plats: Kopparbergsvägen 10, Västerås

Expectrum samlar skolelever, forskare och näringsliv för att uppmuntra fler ungdomar att intressera sig för teknik och innovation. Stefan Löfven och Anna Ekström kommer att träffa företrädare för centret och besöka skolklasser som har undervisning på plats.

Cirka 15.00 finns både statsministern och statsrådet tillgängliga för kommentarer.

Öppet möte

Tid: 17.30
Plats: Expectrum, övervåningen

Statsministern håller tal på ett öppet möte. Media är välkomna att vara med under mötet, men endast för att fotografera. 

Presskontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Helena Paues
Pressekreterare hos Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Telefon (växel) 08-405 10 00