Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesministern besöker Palestina

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström besöker Palestina den 15-17 december för bilaterala överläggningar med president Mahmoud Abbas och utrikesminister Riad Malki.

I fokus för samtalen står hur Sverige och Palestina kan fördjupa relationerna efter Sveriges erkännande av Palestina, vikten av demokratisk utveckling, respekt för mänskliga rättigheter och jämställdhet och vad som kan göras för att stärka hoppet om en tvåstatslösning, där Israel och Palestina kan leva sida vid sida i fred och säkerhet.

Under besöket träffar även utrikesministern företrädare för det civila samhället. Besöket till Palestina är viktigt för det svenska arbetet inom det franska initiativet för fredsprocessen i Mellanöstern.

Presskontakt