Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ingrid Burman ny landshövding i Kronoberg

Publicerad

Regeringen har idag utsett Ingrid Burman till ny landshövding i Kronobergs län. Hennes förordnande gäller från och med den 1 februari 2017 till och med den 31 oktober 2019.

- Jag är väldigt glad över att Ingrid Burman har tackat ja till uppdraget. Ingrid är en kompetent person som under åren visat god ledarskapsförmåga och ett stort engagemang för de frågor hon arbetat med. Sammantaget har hon viktiga egenskaper som kommer att bli till nytta för Kronobergs län, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Ingrid Burman är jurist och har tidigare haft flera förtroendeuppdrag på lokal, regional och nationell nivå. Hon har bland annat varit ordförande i riksdagens socialutskott, vice ordförande i Vänsterpartiet och ordförande för Handikappförbunden. Ingrid har även varit ledamot i flera statliga utredningar, i Uppsala kommunfullmäktige och ersättare i Länsstyrelsen.

- Det ska bli väldigt roligt och intressant att få vara med och utveckla Kronobergs län. Länet har stora utvecklingsmöjligheter med en stark entreprenörsanda, skogen och glasbruken. Lägg därtill en expanderande besöksnäring och ett växande universitet. Jag är övertygad om att utveckling kräver samverkan mellan aktörer i länet. Där vill jag spela en aktiv roll och jag ser fram emot att få flytta till den vackra staden Växjö.

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Ingrid Burman
Mobil 070-343 95 87