Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Oscar Stenström på främjarresa till Kazakstan

Publicerad

Oscar Stenström, statssekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde, besöker den 18-20 januari Kazakstan tillsammans med representanter från Utrikesdepartementet, med fokus att främja svensk export.

Kazakstan är ett av 26 länder som Sverige fokuserar sitt handelsfrämjande till. För närvarande finns drygt 20 svenska företag representerade i landet via dotterbolag och knappt tio företag via lokala partners. Landet genomför en snabb och genomgripande modernisering av flera samhällssektorer, även om tillväxttakten varit lägre under de senaste åren.

- Vi ser stora möjligheter att öka vårt ekonomiska utbyte med Kazakstan, säger Oscar Stenström. Framförallt inom sektorer som gruvnäring, telekommunikation, infrastruktur, hälso- och sjukvård samt jordbruks- och livsmedelsteknik, säger Oscar Stenström.

Business Sweden har ett aktivt kontor med tio anställda i den ekonomiska huvudstaden Almaty. Kontoret öppnar kanaler för svenska bolag som besöker Kazakstan för första gången och stärker positionerna för de bolag som redan är på plats.

Under sitt besök kommer Oscar Stenström bl.a. att träffa representanter för utrikesministeriet, ministeriet för nationell ekonomi och ministeriet för investeringar och utveckling i huvudstaden Astana, och representanter för lokala myndigheterna i finanshuvudstaden Almaty samt representanter för flera av de svenska företag som redan är på plats.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00