Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Eriksson besöker Norrbotten under fyra dagar

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson besöker ett flertal kommuner i Norrbotten mellan den 1-4 februari. Besöket inleds i Luleå på onsdagen och avslutas i Jokkmokk på lördagen. Digitaliseringsfrågor, stadsflyttar och hållbar samhällsutveckling är frågor som kommer att lyftas under besöket. På torsdagen håller Peter Eriksson presskonferens i Gällivare med anledning av regeringsbeslut som rör malmfälten.

Program:

1 februari Luleå. Peter Eriksson deltar på ALEC-konferensen och träffar IT Norrbotten samt Länsstyrelsen

2 februari Gällivare. Träff med kommunledningen och andra aktörer, studiebesök. Stadsflytt Malmberget, nya bostadsområden, gruvnäringen är exempel på frågor som diskuteras.

3 februari Kiruna. Träff med kommunledningen och andra aktörer. Stadsflytten, besöksnäringen, landsbygdsutveckling, rennäringen är exempel på frågor som diskuteras.

4 februari Jokkmokk. Träff med kommunledningen och andra aktörer. Företagsbesök, intervju på marknadsscenen, deltar i renracet på Talvatissjön.

Inbjudan till pressträffen i Gällivare går ut separat. Media är välkomna att delta på delar av besöket i Norrbotten, eller för att göra separata intervjuer med statsrådet. Kontakta pressekreterare för mer information om tider och platser.

Kontakt

Agnetha Boström
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00