Statsminister Stefan Löfven på resa i landet

Den 6–10 februari kommer statsminister Stefan Löfven resa till ett flertal platser i Sverige. Statsministerns besök kommer till stor del fokusera på mindre orter som vanligtvis inte hamnar i politikens eller mediernas fokus.

Under resan kommer statsministern bland annat besöka bruksorter och socialt utsatta områden och arrangera öppna möten för att samtala med medborgare om samhällsutmaningar. Statsministern kommer också träffa näringslivsföreträdare för att diskutera möjligheten att driva företag på mindre orter.

– Alla ska känna sig delaktiga i samhällsbygget, oavsett om du bor i en storstad eller på landsbygden, bruksort eller förort. Ingen ska behöva oroa sig över välfärden, skolan eller etableringen och folk ska kunna driva företag i hela Sverige. Det är vad jag vill prata med människor om på mina resor, säger statsminister Stefan Löfven.

Under veckan kommer statsministern att resa i följande län:

6 februari – Kronoberg Läns

7 februari – Västra Götalands län

8 februari – Jämtlands län

9 februari – Dalarnas län

10 februari – Stockholm Län

Mer information om program för respektive dag meddelas senare.

Kontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-227 85 35
e-post till Jonatan Holst
Ingela Nilsson
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-551 41 16
e-post till Ingela Nilsson