Utrikesministern besöker New York för Sveriges ordförandeskap i FN:s säkerhetsråd

Margot Wallström besöker New York den 8-11 januari i samband med Sveriges ordförandeskap och medlemskap i FN:s säkerhetsråd. Under besöket kommer utrikesministern att träffa bland andra FN:s nye generalsekreterare António Guterres och representanter för de övriga länderna i säkerhetsrådet.

Den 10 januari bjuder Sverige in till en öppen ministerdebatt i säkerhetsrådet om konfliktförebyggande. Debatten kommer att bli generalsekreterarens första formella möte med säkerhetsrådet. Syftet är att ge honom och medlemsländerna en grund för att stärka FN:s arbete med att förebygga och förhindra återfall i konflikt. Debatten leds av utrikesminister Margot Wallström.

Kontakt

Erik Wirkensjö
Pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-3176471
e-post till Erik Wirkensjö
Lisa Laskaridis Sarmiento
Press och Kommunikation, Svenska FN-representationen i New York
Telefon +1 212 583 2543
Mobil +1 917 239 0941
e-post till Lisa Laskaridis Sarmiento