Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Regnér har entledigats, barn-, äldre- och jämställdhetsminister

-

Gabriel Wikström har entledigats, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Växande befolkning säkrar välfärden

Publicerad

Idag uppmättes Sveriges befolkning enligt Statistiska centralbyrån (SCB) för första gången till över 10 miljoner invånare.

− Att vår befolkning växer kraftigare än de flesta andra i Europa är viktigt för att säkra välfärden och pensionernas utveckling. Det ger oss bland de bästa förutsättningarna att långsiktig klara finansieringen av välfärden, säger Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister.

− Sverige ska vara världens bästa land för barn att växa upp i. Jag är glad att vi idag har nått tio miljoner invånare i Sverige som får leva i ett samhälle enligt den svenska modellen. Därför investerar vi också för jobb, utbildning och välfärd, säger barnminister Åsa Regnér.

− Trygg och säker förlossningsvård i hela landet är avgörande för kvinnors hälsa och för våra små invånare. Därför gör den här regeringen stora satsningar på både förlossningsvården och kvinnors hälsa, säger folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Presskontakt

Victor Harju, tf. Gabriel Wikström
Tf. Pressekreterare hos folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Joanna Abrahamsson
Pressekreterare hos barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Telefon (växel) 08-405 10 00