EU-handslag för ökad delaktighet i Skellefteå

Den 22 februari kommer EU- och handelsminister Ann Linde att ingå ett EU-handslag med Europaforum Norra Sverige och dess ordförande Erik Bergkvist.

EU-handslaget i Skellefteå är det första regionala handslaget som genomförs. Handslaget är en del i regeringens arbete för att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget i Sverige när det gäller frågor som beslutas inom EU-samarbetet, som Ann Linde inledde i december förra året. Utgångspunkten i arbetet är att delaktigheten kan stärkas om flera organisationer åtar sig att höja sina ambitioner.

I samband med EU-handslaget kommer Ann Linde att gå igenom regeringens åtaganden och Erik Bergkvist kommer att presentera vilka åtgärder som Europaforum Norra Sverige avser att vidta.

-Jag är glad över att genomföra det första regionala EU-handslaget med Europaforum Norra Sverige. Vi ska ta i hand på insatser för att öka kunskapen om EU och stärka möjligheten till delaktighet, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Under förmiddagen kommer Ann Linde även träffa elever från Baldergymnasiet och Brännanskolan som nyligen blivit utsedda till Europaparlamentets ambassadörsskolor.

Information om EU-handslaget för journalister:
Datum och tid: 22 februari 2017, 13:00-13:45
Plats: Quality Hotel Skellefteå, Stationsgatan 8, 931 31 Skellefteå

 

 

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha