Alice Bah Kuhnke har entledigats, Kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Hedda Krausz Sjögren nytt kulturråd i Pretoria

Publicerad

Regeringen har utsett producenten och regissören Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria, Sydafrika. Hon tillträder sin tjänst den 15 mars 2017.
Det är första gången som Sverige inrättar en post som kulturråd på den afrikanska kontinenten. Placeringen blir vid den svenska ambassaden i Pretoria.

– Grundförutsättningarna för att bli ett framgångsrikt kulturråd är kunskap, erfarenhet och engagemang. Hedda Krausz Sjögren är en smått fantastisk rekrytering som uppfyller alla de höga kraven för tjänsten. Hon var ett självklart val i tuff konkurrens, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

– Sydafrika, liksom stora delar av Afrika, är i stark utveckling, inte minst vad det gäller kulturen och konsten. Det blir därför oerhört roligt och stimulerande att fördjupa och förnya kulturkontakterna mellan Sverige och Sydafrika, säger Hedda Krausz Sjögren.

Hedda Krausz Sjögren har en djup förankring i det svenska kultur- och samhällslivet och har arbetat bland annat som producent, regissör och dramaturg. Hon har under senare år samarbetat med och haft uppdrag för ett stort antal aktörer inom kultursektorn, civilsamhället och myndighetsvärlden, bland andra Riksteatern, Afrikagrupperna och Dramaten.

Presskontakt

Kristoffer Talltorp
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00

Kulturråd

Kulturrådstjänster finns på Sveriges ambassader i Berlin, London, Moskva, Peking och Washington, vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul samt vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel. Kulturråd finns även i Paris, med Svenska institutet som huvudman.
Kulturrådens övergripande uppgift är att främja kulturutbytet med stationeringslandet och stimulera den kulturella dialogen.