Helen Hellmark Knutsson har entledigats, minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Helene Hellmark Knutsson tar emot utredning om hantering av misstänkt forskningsfusk

Publicerad

Onsdag 22 februari överlämnar Oredlighetsutredningen sitt betänkande ”Ny ordning för att främja god sed och hantera oredlighet i forskning” till Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, vid en pressträff.

Regeringens särskilda utredare Margaretha Fahlgren har haft i uppdrag att undersöka behovet av en ny hantering av ärenden som rör utredning av oredlighet i forskning och lämna förslag som säkerställer en tydlig och rättssäker hantering av misstänkt oredlighet.

– Det behövs en tydligare och mer rättssäker hantering av misstänkt forskningsfusk. Något som inte minst Macchiarini-skandalen visade på, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Tid: 22 februari 2017 klockan 9:50
Plats: Pressrummet, Rosenbad

Ta med presslegitimation. Välkomna!

Presskontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00