Alice Bah Kuhnke har entledigats, kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kieran Long ny överintendent på ArkDes

Publicerad · Uppdaterad

Regeringen har i dag utsett Kieran Long till ny överintendent på Statens centrum för arkitektur och design (ArkDes). Kieran Long tillträder den 18 april 2017.

– Kieran Long är en internationellt erkänd ledare i frågor om arkitektur och design. Att han vill till ArkDes är ett erkännande till såväl myndigheten som Sveriges starka ställning inom sektorn. Detta är en mycket bra början på ett år där vi fortsatt kommer att stärka kulturens plats i vårt samhällsbygge, säger Alice Bah Kuhnke

– Jag är glad att ha möjligheten att leda Arkitektur- och designcentrum och jag tror att genom att bygga på dess styrkor kan det bli en av Europas viktigaste platser för diskussionen om förhållandet mellan design och offentliga rum. Dess samlingar, salar och dess nationella uppdrag att leda debatten om arkitektur och design ger en unik möjlighet. Jag hoppas att jag kan ta med ett internationellt perspektiv till den svenska debatten och hjälpa ArkDes att fortsätta vara en intressant besöksupplevelse, en plats för forskning och studier och en plats för debatt om hur vi lever i framtiden, säger Kieran Long.

Kieran Long
Kieran Long har mångårig erfarenhet av arkitektur- och designbranschen, samt av arbete på museer och utställningar. Han är sedan 2013 chef för design- och arkitekturavdelningen på Victoria and Albert Museum i London, och har tidigare bland annat arbetat på Venedigs arkitekturbiennal och Royal College of Art. Long har även arbetet som arkitekturkritiker i flera publikationer och är sedan 2009 programledare på BBC.

Pressbild kommer att publiceras på ArkDes pressrum under dagen.

 

Presskontakt

Martin Kling
T.f. pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statens centrum för arkitektur och design

Statens centrum för arkitektur och design har till uppgift att stärka kunskapen om och främja intresset för arkitekturens, formens och designens värden och betydelse för individen och för samhällsutvecklingen. Myndigheten ska vara en nationell mötesplats för aktörer inom sitt område samt driva och stödja forskning, utställningsverksamhet och annan pedagogisk och debatterande verksamhet.