Landsbygdsministern besöker Värmland

På onsdag den 22 februari tar landsbygdsminister Sven-Erik Buchts Sverigeresa honom till Värmland och kommunerna Hagfors, Sunne och Munkfors. Fokus för besöket är skog, livsmedel och utbildning.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer under 2017 att resa runt i Sverige och besöka landets samtliga län och ett 40-tal landsbygdskommuner för att fördjupa sig lokala förhållandet. Sven-Erik Bucht har tidigare under året besökt Västerbottens län och Östergötlands län.

Första stopp för landsbygdsministern under Värmlandsbesöket är i Hagfors kommun på charkuteriet Hemgården i Råda. Hemgården har levererat rökt och torkat kött och korv sedan 1894.

I Sunne kommun besöker Sven-Erik Bucht naturbruksgymnasiet Södra Viken som är en viktig skola för utbildning inom skogs- och transportbranschen. Under besöket kommer även det familjeägda skogsföretaget Nykvist skogs AB att berätta om sin verksamhet.

Efter Sunne tar sig landsbygdsministern till Munkfors och företaget Svedev som tillverkar och exporterar rakelblad av svenskt stål till tryckindustrin.

Program för den 22 februari

Charkuteriet Hemgården
Tid: Kl. 9.20
Plats: Älvdalsvägen 35, Råda

Naturbruksgymnasiet Södra Viken
Tid: Kl. 13.00
Plats: Södra Viken, Sunne

Svedev
Tid: Kl. 15.10
Plats: Fabriksvägen 1, Munkfors

 

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng