Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Eriksson besöker Mobile World Congress

Från måndag till onsdag nästa vecka deltar digitaliseringsminister Peter Eriksson på världens största mässa och konferens för mobil- och IT-branschen i Barcelona. Digitaliseringsministern kommer träffa andra ministrar, innovativa företag och delta i paneler och möten.

Mobile World Congress, MWC, är världens största IT och mobiltelefonimässa och hålls varje år i Barcelona. I samband med mässan hålls också en stor konferens där regeringsföreträdare och företag kan mötas och utbyta kunskap och erfarenheter om dagens och framtidens utmaningar och möjligheter inom IT- och mobiltelefoni.

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson kommer i samband med MWC att bland annat träffa Dr. Aisha Butti Bin Bishr som är generaldirektör för Smart Dubai.

I andra bilaterala träffar Peter Eriksson bland andra Barcelonas borgmästare, Ada Colau och Nigerias IKT-minister, Abdur-Raheem Adebayo.

Peter Eriksson deltar även i ett nordiskt ministermöte om Nordens roll inom digitalisering, 5G och kommunikation. Dessutom deltar digitaliseringsministern i ett rundabordssamtal som arrangeras av World Economic Forum (WEF) om värdet av informations- och kommunikationsteknologi. Samtalet är en uppföljning av den dialog som startades under WEF i Davos. Ministern håller även ett anförande om digitaliseringen betydelse under ett seminarium som arrangeras av Ericsson där internationella regeringsrepresentanter medverkar.

Under samtliga tre dagar som bostads- och digitaliseringsministern är i Barcelona kommer han att få tillfälle att besöka MWC:s mässgolv och de svenska företag som där ställer ut. På tisdagen håller Peter Eriksson ett öppningsanförande vid invigningen av den svenska paviljongen som arrangeras av Business Sweden.

Kontakt

Martin Kling
T.f. pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon 08-405 59 80
Mobil 070-5395729
e-post till Martin Kling