Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, från den 1 oktober är han socialförsäkringsminister.

Civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ardalan Shekarabi tar emot Spellicensutredningen

Publicerad

Fredagen den 31 mars överlämnade spellicensutredningen sitt betänkande till civilminister Ardalan Shekarabi. I samband med detta hölls en pressträff med utredare Håkan Hallstedt, civilminister Ardalan Shekarabi och kulturutskottets ordförande Olof Lavesson (m).

Utredningens uppdrag har varit att ta fram förslag till en ny spelreglering som präglas av ett högt konsumentskydd, hög säkerhet i spelen och tydliga förutsättningar för att få verka på marknaden. I uppdraget ingick även att analysera vilken roll staten bör ha på en omreglerad spelmarknad.

- Syftet med den här utredningen är att staten ska återta kontrollen över spelmarknaden. I Sverige ska svenska lagar gälla och det ska också gälla de spelaktörer som bedriver verksamhet mot svenska konsumenter. Nu tar vi ett första viktigt steg mot ordning och reda på spelmarknaden. Därför är det glädjande att vi är överens med Moderaterna och de övriga borgerliga partierna om behovet av att införa en spellicensordning för den svenska spelmarknaden, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Avsikten är att lämna en proposition till riksdagen hösten 2018.
Utredningen föreslår att den nya lagstiftningen ska träda i kraft 1 jan 2019.

 

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00