Innehållet publicerades under perioden

-

Digitaliseringsdag inleder 60-årsfirandet av Romfördragen

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson deltar i lanseringen av EU-initiativet EUI4.0 som är en samverkansplattform för EU-ländernas nationella strategier för digitalisering av industrin. Under dagen skriver digitaliseringsministern även under en avsiksförklaring omuppkopplade automatiserade fordon.

Som en del av firandet att det var 60-år sedan Romfördragen skrevs under, arrangeras i dag konferensen Digital Day i Rom med fokus på samverkan kring digitalisering mellan EU-länderna.

Under konferensen kommer bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson att delta i lanseringen av European platform for national initiatives, EUI4.0, som är en samverkansplattform för EU-ländernas nationella strategier för digitalisering av industrin.

I samband med Digitala Dagen skriver digitaliseringsministern även under en avsiktsförklaring om uppkopplade automatiserade fordon.

Konferensen kommer även innehålla diskussioner kring superdatorer och digitaliseringens påverkan på jobb och utbildning.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00