Gabriel Wikström har entledigats, Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-

Gabriel Wikström fortsätter sjukvårdsdialogen i Blekinge

Onsdagen den 22 mars besöker sjukvårdsminister Gabriel Wikström Karlskrona för en sjukvårdsdialog med ledningen för landstinget Blekinge. Under eftermiddagen besöker han också Karlshamns fritidsbibliotek och Blekingesjukhuset Karlshamn för att bland annat ta del av arbetet på akutavdelningen.

Under 2017 besöker sjukvårdsminister Gabriel Wikström samtliga region- och landstingsledningar för att höra hur de upplever situationen i hälso- och sjukvården.

När vården står inför stora utmaningar behöver regeringen ta ett större ansvar. Sjukvårdsdialogen kommer därför också handla om de strategiska prioriteringar som regeringen har att göra inom hälso- och sjukvårdsområdet.

På Blekingesjukhuset Karlshamn kommer Gabriel Wikström besöka sjukhusets nya akutavdelning samt ta del av hur sjukhusets rehabteam arbetar med hembesök hos patienter som drabbats av en mild eller måttlig stroke.

Gabriel Wikström kommer också att besöka Fritidsbibblan i Karlshamn, där fritids- och sportutrustning lånas ut gratis för att förbättra folkhälsan och göra det möjligt för fler att få en aktiv fritid. Besöket kommer ha ett särskilt fokus på Fritidsbibblans arbete med integration.

Program:

Onsdag 22 mars

10:00 – Sjukvårdsdialog med landstinget Blekinge
Adress: Wämö Center, Bättringsvägen, Karlskrona

11.30 – Tid för media
Adress: Wämö Center, Bättringsvägen, Karlskrona

13:30 – Besök på Blekingesjukhuset Karlshamn
Adress: Länsmansvägen 1, Karlshamn

15:00 – Tid för media
Adress: Länsmansvägen 1, Karlshamn

15:45 – Forts. besök Blekingesjukhuset Karlshamn

16:45 – Besök Fritidsbibblan Karlshamn
Adress: Rådhusgatan 14 B, Karlshamn

Media är välkomna att delta under delar av dagen, kontakta pressekreterare Karin Boman Röding.

Kontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00