Innehållet publicerades under perioden

-

Gabriel Wikström har entledigats, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Gabriel Wikström till London och Europeiska läkemedelsmyndigheten

Publicerad

Som ett led i regeringens fortsatta arbete för den Europeiska läkemedelsmyndighetens (EMA) omlokalisering till Sverige besöker sjukvårdsminister Gabriel Wikström London mellan den 6-7 mars.

Regeringen har inrättat ett sekretariat med uppgift att leda Sveriges kandidatur för en omlokalisering av EMA från Storbritannien till Stockholm/Uppsala-regionen. Sekretariatet samarbetar nära med regeringens life-science samordnare, Anders Lönnberg. Wikström besöker myndigheten för att träffa personal och ledning.

- Jag ser fram emot att träffa de som arbetar på EMA. Jag vill veta vad de tycker är viktigt i ett nytt land och vid en ny arbetsplats, samtidigt som jag får chansen att berätta om allt vad Sverige kan erbjuda, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

På plats i London kommer Wikström också att träffa representanter från den brittiska myndigheten Sports Grounds Safety Authority för att ta del av Storbritanniens arbete för en positiv supporterkultur.

Under tisdagen kommer Wikström att träffa sin brittiska motsvarighet, hälsominister Jeremy Hunt, för att bland annat diskutera Brexit, EMA och antibiotikaresistensen.

Presskontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00