Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Helene Hellmark Knutsson träffar parterna inom nationell samling för läraryrket och diskuterar Lärarlönelyftet

Publicerad

I dag, torsdag 23 mars, har Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, bjudit in representanter för Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Sveriges Kommuner och Landsting, Friskolornas Riksförbund och Almega för att tala om den fortsatta implementeringen av regeringens satsning Lärarlönelyftet.

Nyligen presenterade Skolverket en uppföljning över hur höstens pengar till Lärarlönelyftet har fördelats. Under perioden 1 juli till 31 december 2016 delade Skolverket ut nästan 1,4 miljarder kronor vilket är 90 procent av höstens anslag. Med anledning av detta bjuder Helene Hellmark Knutsson nu in parterna inom nationell samling för läraryrket, som var med och tog fram kriterierna för Lärarlönelyftet, för att fortsätta samtalen om implementeringen. Samtalen kommer att tjäna som inspel i regeringens fortsatta arbete med den nationella samlingen för läraryrket.

– Regeringen satsar tre miljarder kronor per år för att höja lärarlönerna och vända kunskapsresultaten i den svenska skolan. Tack vare Lärarlönelyftet har 65 000 lärare och pedagoger fått en löneökning på flera tusen kronor i plånboken varje månad. Det gläder mig att så många redan har fått ta del av den här satsningen, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Presskontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var hon minister för högre utbildning och forskning.