Gabriel Wikström har entledigats, Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-

Idrottsministern talar för ökad jämställdhet

På internationella kvinnodagen inledningstalar idrottsminister Gabriel Wikström på Swedish Alliance for Women in Sport’s (SAFWIS) sportgala.

Galan äger rum på Handelshögskolan i Stockholm och på plats ska femtio kvinnliga idrottsförebilder presenteras.

- Idrottsrörelsen har fantastiska förutsättningar att bidra till ökad jämställdhet i Sverige som helhet. Mycket har gjorts hittills, men ännu mer kan göras. Att på det här sättet utse särskilda idrottsförebilder för jämställdhet är ett oerhört bra initiativ, säger idrottsminister Gabriel Wikström.

SAFWIS är en plattform som arbetar för inkludering och ökad jämställdhet inom svensk idrott. Bakom plattformen står bland andra Elitfotboll Dam, Girls in Sport, GIH, Handelshögskolan och Cruyff Institute.

Kontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00