Sven-Erik Bucht besöker Jämtland

När landsbygdsminister under sin Sverigeresa besöker Jämtland kommer han att besöka Ragunda och Bräcke för att fördjupa sig i de lokala förhållandena i landsbygdskommunerna.

Under våren gör landsbygdsminister Sven- Erik Bucht en Sverigeresa som går till landets samtliga län. I ett 50-tal landsbygdskommuner kommer han att träffa bland andra medborgare, företagare och politiker för att få deras syn på möjligheter och utmaningar på landsbygderna.

I de jämtländska kommunerna Ragunda och Bräcke kommer Sven-Erik Bucht att besöka orterna Stugun, Hammarstrand och Kälarne.

I Stugun besöker landsbygdsministern SCA:s två verksamheter inom affärsområdet skogsindustriprodukter. Vid SCA BioNorrs anläggning produceras pellets av många olika slag och vid SCA Timber Supply Skandinavien tillverkas av trävaror som säljs till den skandinaviska byggvaruhandeln.

Vid en lunch i Hammarstrand träffar Sven-Erik Bucht kommunrepresentanter för att prata om villkoren för det lokala näringslivet i Ragunda och de närliggande kommunerna. Därefter åker landsbygdsministern till Kälarne i Bräcke kommun.

I Bräcke kommun besöker Sven-Erik Bucht Vattenbrukscentrum Norr i Kälarne.

Program för den 17 mars

SCA Stugun
Tid: Kl. 9.05
Plats: Stuguvägen 21

Vattenbrukscentrum Norr
Tid: Kl. 12.50
Plats: Åvägen 17, Kälarne

Media är välkomna att delta vid båda tillfällena. Anmälan sker till Maria Soläng

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng