Sven-Erik Buchts Sverigeresa fortsätter till Jönköpings län

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommer på måndag den 27 mars, som en del av sin pågående Sverigeresa, besöka Jönköpings län och kommunerna Vaggeryd och Sävsjö. Nystartad mjölkproduktion och trähusbyggande är i fokus under besöket.

Den pågående Sverigeresan som landsbygdsminister Sven-Erik Bucht genomför under 2017 har under våren hittills tagit honom till 25 kommuner i 10 län. Syftet med turnén är att besöka alla landets län och runt 50 kommuner för att fördjupa sig i lokala landsbygdsförhållanden.

När Jönköpings län står på tur kommer Sven-Erik Bucht att besöka Bratteborgs Gård i Vaggeryd kommun. Gården har nyligen börjat med mjölkproduktion och håller även på att ställa om till ekologiskt jordbruk.

Efter Vaggeryd kommun fortsätter Sven-Erik Bucht till grannkommunen Sävsjö. Landsbygdsministern kommer där att delta vid ett rundabordssamtal i Vrigstad om landsbygdsförhållandena i de närliggande kommunerna.

I Vrigstad kommer även Sven-Erik Bucht att besöka företaget SmålandsVillan som bygger de allra flesta av sina hus i trä.

Program för den 27 mars :
Bratteborgs Gård
Tid: Kl. 9.50
Plats: Bratteborgs Gård, Vaggeryd

Rundabordssamtal
Tid: Kl. 12.30
Plats: Restaurang Småland, Kyrkogatan 2, Vrigstad

SmålandsVillan
Tid: Kl. 14.00
Plats: Trävaruvägen, Vrigstad

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Anmälan sker till Maria Soläng

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng