Sven-Erik Buchts Sverigeresa fortsätter till Västernorrland

På onsdag den 15 mars är skog och bioekonomi på agendan när landsbygdsminister Sven-Erik Bucht reser till Västernorrland under sin pågående Sverigeresa. Sverigeresan tar landsbygdsministern till ett 40-tal landsbygdskommuner i landets samtliga län. I Västernorrland kommer Sven-Erik Bucht att besöka kommunerna Timrå och Örnsköldsvik.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht börjar dagen i Västernorrland med att besöka massafabriken SCA Östrand i Timrå. SCA har nyligen satsat 7,8 miljarder kronor i fabriken och har ambitionen att fabriken ska bli världsledande när det kommer till miljö, produktkvalitet och konkurrenskraft.

Efter Timrå besöker landsbygdsministern Örnsköldsvik där han bland annat kommer att delta i den pågående bioekonomiriksdagen. Bioekonomiriksdagen är årets viktigaste event inom området bioekonomi och samlar beslutsfattare och branschaktörer från hela landet.
Sven-Erik Bucht kommer under konferensen att hålla ett tal om hur Sverige kan bli en ledande nation inom den nya bioekonomin och om regeringens ambition att Sverige ska bli världens första fossilfria land.

I Örnsköldsvik kommer landsbygdsministern även att besöka företaget Högland Såg & Hyvleri som är det största privat ägda bolaget i Örnsköldsvik. Sven-Erik Bucht kommer att besöka företagets hyvleri i Domsjö.

Avslutningsvis besöker landsbygdsministern stadshuset i Örnsköldsvik där han ska ta del av kommunens landsbygdsutvecklingsprogram Bygdsam, vilket är en samverkansplattform för företag, ideell sektor och kommunen.

Media är välkommen att delta under delar av dagen. Kontakta Maria Soläng för intresseanmälan.


Program för den 15 mars

SCA Östrand
Tid: Kl. 8.00
Plats: Östrands fabriksområde, Timrå

Bioekonomiriksdagen
Tid: Kl. 11.45
Plats: Arken konferens, Strandgatan 21, Örnsköldsvik

Högland Såg & Hyvleri Domsjö
Tid: Kl. 14.30
Plats: Domsjövägen 83, Domsjö

Örnsköldsviks stadshus
Tid: 16.00
Plats: Stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng