Civilminister Ardalan Shekarabi besöker Hamburg

I dag besöker civilminister Ardalan Shekarabi Hamburg för att träffa beslutsfattare och besöka hamnen Hamburger Hafen. Högt på dagordingen står arbetet med hållbarhetsmålen inom ramen för Agenda 2030.

Statsrådet kommer under besöket träffa förste borgmästaren och ledaren för Hamburgs delstatsregering Olof Scholz och ministern Dr. Carsten Brosda. Besöket kommer fokusera på hållbar infrastruktur, offentlig upphandling samt digitalisering av både offentlig sektor och infrastruktur. Statsrådet kommer också delta i en guidad tur i Hamburgs hamn. Hamburg är Tysklands största hamnstad och Europas tredje största hamn.

Under besöket i hamnen kommer frågor om hållbar utveckling av hamnar och infrastruktur samt arbetet med att genomföra de olika åtagandena inom FN:s globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030, att diskuteras.

— Våra länder är lika på många sätt och vi har ett nära samarbete med Tyskland. Regeringens ambition är att Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030. En viktig del i det arbetet är att utbyta erfarenheter med andra länder, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Kontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00