Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Shekarabi undertecknar ministerdeklaration om digitalisering

Publicerad · Uppdaterad

Den 25 april deltar civilminister Ardalan Shekarabi i en nordisk/baltisk ministerkonferens om digitalisering i Oslo. I samband med konferensen kommer en ministerdeklaration om ett starkare nordiskt/baltiskt samarbete kring digitalisering att undertecknas.

- Vi har en lång tradition av samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna, säger civilminister Ardalan Shekarabi. Idag visar vi, genom att samlas här i Oslo för att gemensamt underteckna en ministerdeklaration, att det är viktigt med ett starkare samarbete för att stärka samarbetet kring den digitala transformationen i samhället.

Civilministern kommer också att hålla två anföranden och delta i paneldiskussioner på konferensen samt ha bilaterala möten med sina ministerkollegor.

Konferensen "Digital North" är ett samarrangemang mellan Nordiska ministerrådet, Nordic innovation och den norska regeringen. Norge är ordförande i Nordiska ministerrådet 2017 och nästa år tar Sverige över ordförandeskapet.

Mer om konferens "Digital North".

Presskontakt

Peter Skeppström
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00