Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Digitalt på dagordningen när Peter Eriksson besöker Kina

Publicerad

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson besöker denna vecka två av Sveriges viktigaste exportmarknader i Asien. Efter några besöks- och mötesfyllda dagar i Japan väntar Kina. Programmet för Kina kommer att handla mycket om exportfrämjande inom IT och digitalisering men även om hållbara städer.

Torsdag den 27 april börjar bostads- och digitaliseringsminister Peter Erikssons Kinabesök efter ett möte med den svenska ambassaden med att besöka Huawei Beijing Exhibition Center.

Efter besöket hos Hauwei väntar företaget Tencent som är i färd med att utveckla en kinesisk version av det svenskutvecklade mobilspelet Candy Crush Saga.

På fredag möter Peter Eriksson vice IT- och industriminister Chen Zhaoxiong för en bilateral. Ministeriet för IT och industri är ett viktigt departement för svenska företag verksamma i Kina och det exportfrämjande mötet kommer att handla om smart industri, digitalisering och bredbandsutbyggnad.

Efter mötet med Kinas vice IT- och industriminister träffar bostads- och digitaliseringsministern Zhao Juntao som är chef för Ericsson i Kina. På agendan för mötet är affärsklimatet för svenska företag i Kina. Under mötet kommer även standardisering och 5G att diskuteras.

Ett tredje bilateralt möte avslutar bostads- och digitaliseringsministerns Asienresa då Peter Eriksson träffar Chen Zhenggao, landsbygds- och stadsutvecklings- samt bostadsminister. Mötet kommer att kretsa kring svenskt know-how på miljö-, energi- och klimatområdet, vilket är ett kunnande som efterfrågas i Kina då de är i färd med att genomföra en 5 års plan där landet ska förbättra och bygga hållbara städer.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00