Helen Hellmark Knutsson har entledigats, Minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Hearing om ESS och omgivande kunskaps- och innovationsmiljö

Publicerad

Onsdag 26 april har Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, bjudit in representanter från forsknings- och högskolesektorn, näringslivet och berörda myndigheter för att diskutera nationella mål för Sveriges satsning på den europeiska spallationskällan (ESS).

Tid:
Plats: Rosenbads konferenscenter, Drottninggatan 5 i Stockholm

Sverige står som värdland för ESS, en av Europas största forskningsinfrastruktursatsningar någonsin som nu byggs i Lund. I ESS direkta närhet ligger världens mest avancerade synkrotronljuskälla, Max IV, som invigdes 2016. Anläggningarna förväntas ge unika möjligheter för forskning och utveckling.

– ESS och Max IV utgör tillsammans en kunskaps- och innovationsmiljö med global attraktionskraft som hela Sverige ska kunna dra nytta av. Nu vill vi blicka framåt mot nationella mål på kort och lång sikt, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Hearingen webbsänds på regeringen.se.

Media är välkomna att delta, medtag presslegitimation.

Presskontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00