Helen Hellmark Knutsson har entledigats, Minister för högre utbildning och forskning

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Helene Hellmark Knutsson håller seminarium om styrningen av universitet och högskolor

Publicerad

Torsdag 27 april väntas regeringen ta beslut om att tillsätta en utredning om högskolans styrning och resurstilldelning. I samband med detta kommer Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, att presentera utredningens direktiv och den särskilda utredaren vid ett seminarium på Stockholms universitet.

Tid:
Plats: Galleriet i Studenthuset, Universitetsvägen 2B, Frescati

– Högskolesektorn omsätter årligen 67 miljarder kronor och Sveriges universitet och högskolor är den största statliga arbetsgivaren med cirka 75 000 anställda och drygt 400 000 studenter. Det är en omfattande och viktig verksamhet som måste fungera väl. Som regeringen tidigare har aviserat kommer vi därför att ge en utredare i uppdrag att föreslå ett nytt system för styrning och resurstilldelning, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Seminariet kommer att webbsändas på regeringen.se.

Media är välkomna att delta under hela seminariet och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor på plats.

Presskontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00