Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-

Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in till möte för att förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd

Infrastrukturminister Anna Johansson har bjudit in åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner till en diskussion om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd.

Tid:
Plats: Näringsdepartementet i Stockholm

– Mötet syftar till att identifiera möjliga åtgärder för hur kapningar av lastbilar och andra fordon kan försvåras. Mot bakgrund av de terrorattacker som skett med lastbilar i Stockholm, Berlin och Nice behöver politiken, transportbranschen och andra berörda aktörer gemensamt diskutera hur vi kan öka säkerheten, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Mötet äger rum på torsdag den 13 april kl. 11.00 på Näringsdepartementet. Inbjudan har skickats ut till berörda aktörer.

För intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Maja Zachrisson.

Kontakt

Maja Zachrisson
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00