Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Inga Otmalm tillförordnad generaldirektör vid Bolagsverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Inga Otmalm som tillförordnad generaldirektör för Bolagsverket. Inga Otmalm kommer att tillfälligt ersätta Annika Bränström vars förordnande som GD löper ut.

– Annika Bränström slutar efter 30 års tid vid Bolagsverket och jag vill tacka henne för hennes mångåriga arbete med att utveckla och leda myndigheten, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Inga Otmalm tillträder sin tjänst som tillförordnad generaldirektör på Bolagsverket den 10 april. Inga Otmalm är sedan 2013 direktör på Bolagsverket och har en längre bakgrund med olika chefsuppdrag inom Bolagsverket. Hon är utbildad i ledarskap vid Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat i olika chefspositioner vid Försäkringskassan.

Presskontakt

Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00