Gabriel Wikström har entledigats, Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister

-

Pressinbjudan: Life Science i Sverige med Ann Linde, Gabriel Wikström, Helene Hellmark Knutsson och Mikael Damberg

Tisdagen den 2 maj hålls ”Life science seminar – the cutting-edge capabilities of the Swedish life science sector” med fokus på Sveriges spetskompetens inom Life Science-området. Fyra ministrar från Sveriges regering deltar.

Tid:
Plats: Aula Medica, Nobels väg 6, Karolinska Institutet Campus Solna

Under seminariet kommer forskare inom Life Science beskriva hur de hanterar dagens och framtida utmaningar inom vård och Life Science. Bland talarna finns företrädare för universitet, vårdgivare och myndigheter.

Sveriges EMA-kandidatur
Regeringen har beslutat att aktivt arbeta för att EUs läkemedelsmyndighet EMA omlokaliseras till Sverige och Stockholm Uppsala-regionen då europeiska institutioner lokaliserade i Storbritannien behöver söka ny hemvist efter Brexit. För ändamålet har regeringen inrättat ett särskilt sekretariat med uppdrag att planera och organisera Sveriges kandidatur för att lokalisera EMA till Sverige. www.government.se/ema

Kontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Mobil 072-708 16 27
e-post till Darina Agha
Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00
Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1355692
e-post till Daniel Ferreira